Kod nas možete naručiti slike za spomenik

Kod nas možete naručiti kvalitetne slike za nadgrobni spomenik. Na tržištu je mnogo radnji koje pružaju usluge izrade slika za nadgrobne spomenike, ali baš kao i kamenoklesarske radionice, neke od njih ne pružaju uslugu koju prati zadovoljavajući kvalitet prozvoda. Obično se radi o nepotpuno obrađenim pločicicama ili neprepoznavanju osoba na slikama koje je rezultat nestručne obrade fotografija. Rezultat može biti narušen finalni izgled spomenika i nezadovoljstvo članova porodice i prijatelja preminulih, što svakako ne želite da se desi. Više o slikama za spomenike na ovoj stranici.

Slike koje naručite kod nas imaju provjereno najbolje ocjene kada je u pitanju kvalitet slika za spomenika u regionu. Za izradu fotokeramike koristi se isključivo porcelan najvišeg kvaliteta, a obradu fotografija vrše tehničari sa decenijskim iskustvom.

Obrada fotografija za sliku na spomeniku

Svaka slika koju nam pošaljete proći će digitalnu obradu fotografije. Fotografija prolazi niz tehnika obrade da bi dobili najbolju moguću sliku koja je istovremeno spremna za pečenje na keramici, nakon čega će zadržati visoki sjaj i boju, te možemo garantovati da za 5-10 godina neće izgledati plastično blijeda, što je nažalost čest slučaj u regionu.

Kada je riječ o obradi fotografija za spomenik, vršimo kompletnu uslugu:

 • Restauracija oštećene slike– uklanjanje pukotina, docrtavanje dijelova koji nedostaju i sl.
 • Retuširanje portreta – uklanjanje mrlja, bora, podešavanje svjetlosti, balans boja
 • Promjena pozadine – uklanjanje postojeće i dodavanje odgovarajuće pozadine portreta
 • Fotomontaža više portreta dva portreta iz nekoliko slika, pogodno za zajednički spomenik
 • Kolorizacija crnobijelih slika – bojenje starih, crnobijelih portreta u prirodnu kolor sliku

Navedene usluge obrade fotografija vršimo POTPUNO BESPLATNO ako slike naručite kod nas. Ako sliku ipak naručujete na drugom mjestu, mi možemo obraditi najbolje moguće portrete, potpuno spremne za proces izrade i tada usluga obrade fotografije iznosi 10€ po portretu.

Fotokeramika – porcelanske slike za spomenike

Fotokeramičke slike nudimo u više veličina, kao ovalne i pravougaone porcelanske pločice koje su obrađene na temperaturi od preko 1000°C kako bi porcelan potpuno upio sliku. Standardne dimenzije i oblik ovih slika jesu ovalne bez ruba, pravougaone bez ruba, te ovalne sa rubom i zlatom (Bohemia) u veličinama:

 • 9×11 cm (sa rubom)
 • 9×12 cm
 • 10×12 cm (sa rubom)
 • 11×14 cm (sa rubom)
 • 11×15 cm
 • 13×18 cm
 • 14×16 cm (sa rubom)
 • 18×24 cm
Slika za spomenik

Fotokeramika se postavlja na spomenik tako što se slike jednostavno zalijepe silikonom za nadgrobnu ploču. Ovo možete uraditi i sami ali svaki kamenoklesar ili majstor će vam uz minimalnu nadoknadu ili besplatno uraditi to za Vas.

Gravirane slike za spomenike

Gravirane slike za spomenike nudimo samo u veličini 18x24cm, debljine 0,5cm, kao ovalne i pravougaone granitne pločice. Granitne pločice su izrađene od tamnih granita, obrađenih ivica i spremne za montiranje na spomenik. Pločica se jednostavno instalira na nadgrobnu ploču u kamenoklesarskoj radionici ili na grobnom mjestu, pomoću tamnog silikona.

Cijene slika, dostava i plaćanje

Cijene slika za spomenike su među prosječnim u regionu i ne odstupaju mnogo od onih koje kamenoklesarske radionice dobijaju sa popustom na količinu. Zapravo su vjerovatno i niže od cijena koje ćete dobiti kod njih.

Cjenovnik keramičkih slika za spomenik

OVALNECRNO-BIJELEKOLOR
9 x 12 cm23,00 €31,00 €
11 x 15 cm26,00 €36,00 €
13 x 18 cm31,00 €41,00 €
18 x 24 cm41,00 €67,00€

PRAVOUGAONECRNO-BIJELEKOLOR
9 x 12 cm23,00 €31,00 €
11 x 15 cm26,00 €36,00 €
13 x 18 cm31,00 €51,00 €
18 x 24 cm51,00 €67,00 €

OVALNE SA RUBOMCRNO-BIJELEKOLOR
9 x 11 cm21 €31 €
10 x 12 cm21 €31 €
11 x 14 cm23 €36 €
14 x 16 cm26 €44 €

Navedene cijene ne uključuju troškove dostave, koji se kreću oko 17€ za troškove dostave preporučenom poštom u Hrvatsku npr.

Plaćanje se vrši pouzećem u Bosni i Hercegovini, odnosno prethodnom uplatom u banci ili putem servisa: PayPal, Skrill ili Western Union, ako naručujete iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i dr.

Čitav process obrade fotografija, izrade slika i dostave na vašu adresu traje 10-14 dana od trenutka kada potvrdimo narudžbu.

Za sva dodatna pitanja i nedoumice osjećajte se slobodnim da nas kontaktirate.

Važna napomena.

Smatramo da je važno da se prije naručivanja slika upoznate sa sledećim:

 1. Retuširanje fotografija samo po sebi donosi određene izmjene na slikama koje nam pošaljete. Ako tome dodamo i uklanjanje pozadine, osoba na slici često može da izgleda djelimično ili veoma drugačije nego sa originalnom pozadinom. Stoga, uvijek je sigurnije da zadržimo originalnu pozadinu sa slike. Ako ona nije prikladna ili porodica ima želju da je promijeni, mi ćemo svakako uraditi najbolji mogući posao, samo smatramo da porodica treba obratiti pažnju na ovo.
 2. Dešava se da porodica ima jednu sliku svojih najmilijih i ona je veoma loša. Kod tih slika, možete biti sigurni da ćemo napraviti vjerovatno nešto bolju ili bar sliku istog kvaliteta. Nažalost, iz previše loše slike se ne može dobiti savršena fotokeramička ili gravirana slika. Ne postoji tehnologija koja to može omogućiti.
 3. Izrada fotokeramike je grafički proces obrade fotografija i složen tehnički proces pri kome se fotografija pod kontrolisanim uslovima i na velikim temperaturama utapa u porcelan. Dakle, ne radi se o egzaktnoj nauci da možemo garantovati identičnu žutu, plavu ili bilo koju boju kao što je bila na fotografiji. To je praktično nemoguće. Radi se o neznatnim varijacijama, koje se obično i ne primijete, ali ipak ih treba pomenuti odmah. Da bi dobili keramičku sliku visokog sjaja i postojanih boja koje će ostati nepromijenjeni dugi niz godina, fotografija i porcelan prolaze kroz delikatan proces izrade fotokeramike. Niz činioca igraju ulogu u ovom procesu, kao što su temperatura, vlažnost vazduha, atmosferski pritisak, snaga struje, gustina emulzije i dr. i svaki od njih redovno varira, tako da je praktično nemoguće da se dobije 100% identična boja. To vrijedi za sve radionice pa tako i za naš studio. Ipak, mi imamo ogromno iskustvo i hiljade zadovoljnih klijenata, tako da se možete pouzdati da ćete dobiti najsavršeniji moguć proizvod.
 4. Uz navedeno, dužni smo vas upoznati da ne radimo povrat novca. Izrada fotokeramike zahtijeva unaprijed utrošeno vrijeme, repromaterijal, troškove izrade i dostave. Osim toga, na primjerima ispod se možete uvjeriti kako izgledaju naše porcelanske slike i odgovorno tvrdimo da na tržištu nema kvalitetnijih. Naravno, u slučaju eventualnog fizičkog oštećenja prilikom dostave, poslaćemo vam nove slike, ali ovo se nikada ne dešava jer slike osiguramo tako da mogu da podnesu bilo kakav transport.
 5. Nalazimo da je potrebno pojasniti i šta znači slika “sa rubom”. Radi se o porcelanskoj pločici koja ima blago istaknut rub pri ivici i pored koga se stavlja pozlaćena crta, tzv Bohemia stil. Sama slika je stoga nešto manja, smještena u sredinu pločice, unutar “ruba”. Slike sa rubom su samo ovalne i samo u dimenzijama 9x11cm, 10x12cm, 11x14cm i 16x14cm. Slike bez ruba nemaju ni rub, ni pozlaćenu crtu i slika popunjava čitavu površinu pločice, sve do ivice.

Ovo su uobičajene zakonitosti, samo smatramo da treba odmah da ih naglasimo. Ako se slažete sa uslovima, popunite narudžbenicu ispod i uskoro ćemo vas kontaktirati da potvrdimo narudžbu i dogovorimo uslove plaćanja i dostave slika.

  NARUDŽBENICA SLIKE ZA NADGROBNI SPOMENIK


  Država

  SlovenijaHrvatskaBosna i HercegovinaSrbijaCrna GoraDrugo

  Ovalna ili pravougaona slika

  Ovalna slikaPravougaona slika

  Orjentacija

  VertikalnoHorizontalno

  Kolor, Crno-bijela ili Sepia

  KolorCrno-bijelaSepia

  Količina slika i broj portreta na slikama

  Jedna slika, jedan portretDvije slike, dva portretaJedna slika, dva portreta

  Veličina

  9 x 11 cm (sa rubom!)9 x 12 cm10 x 12 cm (sa rubom!)11 x 14 cm (sa rubom!)11 x 15 cm13 x 18 cm14 x 16 cm (sa rubom!)18 x 24 cm

  Originalna pozadina ili promijeniti

  Zadržati originalnu pozadinuPromijeniti u prikladnu plavuDostaviću svoju sliku

  Napomene, instrukcije..

  Anti Spam pitanje