Kod nas možete naručiti slike za spomenik

Kod nas možete naručiti slike za nadgrobni spomenik. Na tržištu je mnoštvo radnji koje pružaju usluge izrade slika za nadgrobne spomenike, ali baš kao i kamenoklesarske radionice, neke od njih ne pružaju uslugu koju prati zadovoljavajući kvalitet prozvoda, bilo da se radi o nedovoljno kvalitetnim pločicicama ili neprepoznavanju osoba na slikama. Rezultat može biti narušen finalni izgled spomenika i nezadovoljstvo članova porodice i prijatelja preminulih, što svakako ne želite da se desi.

Slike koje naručite kod nas provjereno imaju najbolje ocjene kada je u pitanju kvalitet slika za spomenika u regionu. Poklanjamo detaljnu pažnju svakom segmentu izrade slike za spomenike, od izbora materijala, proizvodnje pločica, digitalne obrade portreta za slike do finalnog proizvoda. Možemo ponuditi izradu graviranih portreta na kamenim pločicama i fotokeramiku – porcelanske slike za spomenike. Više o slikama za spomenike na ovoj stranici.

Obrada portreta za sliku na spomeniku

Svaka slika koju nam pošaljete proći će digitalnu obradu fotografije, gdje tehničari sa bogatim iskustvom izvlače maksimum iz slike. Portret osobe sa fotografije se kropira, isijeca iz ostatka slike i dalje prolazi detaljan proces obrade fotografije gdje dobijamo najsavršeniji moguć portret za sliku za spomenik. Naravno, sve u zavisnosti od kvaliteta fotografije koju nam pošaljete. Nerijetko su slike veoma stare, oštećene ili jednostavno neprikladne za nadgrobnu ploču. Kod ovih slika, tehničari vrše obradu, retuširanje, fotomontažu i sve što je potrebno da bi dobili sasvim prikladan portret za nadgrobni spomenik.

Kada je riječ o obradi fotografija za spomenik, vršimo kompletnu uslugu:

Restauracija oštećene slike – uklanjanje pukotina, docrtavanje dijelova koji nedostaju i sl.
Retuširanje portreta – uklanjanje mrlja, bora, podešavanje svjetlosti, balans boja
Fotomontaža – dodavanje ili „skidanje“ sa slike odjevnih predmeta, odgovarajućih pozadina i dr
Fotomontaža više portreta iz nekoliko slika, pogodno za zajednički spomenik
Kolorizacija crnobijelih slika – bojenje starih, crnobijelih portreta u prirodnu kolor sliku

Navedene usluge obrade fotografija vršimo POTPUNO BESPLATNO ako sliku za spomenik naručujete preko nas. Ako sliku ipak naručujete na drugom mjestu, mi možemo spremiti savršene portrete, potpuno spremne za proces izrade i tada usluga obrade fotografije iznosi 10€ po portretu.

Svaku obrađenu sliku šaljemo na uvid putem elektronske pošte, za zaštitnim žigom, naravno. Tek nakon što budete potpuno zadovoljni  slikom, naručujemo porcelanske ili kamene pločice i slika ide u dalji proces izrade, odnosno šaljemo vam obrađene portrete ako slike naručujete kod kamenoklesara.Gravirane slike za spomenike

Gravirane slike za spomenike

Gravirane slike za spomenike nudimo u veličini 18x24cm, debljine 0,5cm, kao ovalne i pravougaone granitne pločice. Granitne pločice su izrađene od tamnih granita, obrađenih ivica i spremne za montiranje na spomenik. Pločica se jednostavno instalira na nadgrobnu ploču u kamenoklesarskoj radionici ili na grobnom mjestu, pomoću tamnog silikona.

Fotokeramika – porcelanske slike za spomenike

Fotokeramičke slike nudimo u više veličina, kao ovalne i pravougaone porcelanske pločice koje su obrađene na temperaturi od preko 950C kako bi porcelan upio sliku. Ove slike najčešće idu kao ovalne bez ruba, pravougaone bez ruba i ovalne sa rubom i zlatom (Bohemia) u veličinama:Slika za spomenik

• 9×11 cm (sa rubom)
• 9×12 cm
• 10×12 cm (sa rubom)
• 11×14 cm (sa rubom)
• 11×15 cm
• 13×18 cm
• 14×16 cm (sa rubom)
• 18×24 cm

Fotokeramika se postavlja na spomenik tako što se slike jednostavno lijepe silikonom za nadgrobnu ploču. Često kamenoklesari djelimično ukopaju prostor u kamenu za keramičku sliku, što doprinosi postojanosti kao i vizuelnom trenutku.

Cijene slika za spomenik, dostava i plaćanje

Cijene slika za spomenike su među prosječnim u regionu. Imamo mogućnost da slike izrađujemo direktno kod provjerenih firmi i umjetnika, tako da cijena ne odstupa mnogo od one koje kamenoklesarske radionice dobijaju sa popustom na količinu, zapravo je vjerovatno niža od mnogih.

Cijena gravirane slike na kamenoj, granitnoj pločici, dimenzija 18×24 cm iznosi 80€

Cijene keramičkih slika za spomenik kreću se od 35€ za 9x11cm veličinu do 80€ za 18x24cm veličinu.

Navedene cijene ne uključuju troškove dostave.

Nakon što potvrdite da ste zadovoljni retuširanim fotografijama,  potrebno je do 10-ak dana za izradu i slanje slika na vašu adresu. Plaćanje se vrši pouzećem, uplatom u banci ili putem servisa: PayPal, Skrill ili Western Union.

Za sva dodatna pitanja i nedoumice osjećajte se slobodnim da nas kontaktirate.

Kod nas možete naručiti slike za spomenik
3.8 (76%) 5 votes